Să vorbim despre.. promovarea online!

google partner

Ați apelat vreodată la servicii de promovare online”? Și cum a fost, au venit rezultatele? Cum adică ați fost dezamagiți? Glumesc, nu mă surprinde 🙂

Promovarea online este un serviciu efectuat online, imposibil de urmărit sau de verificat, pe care unele firme fac grămezi de bani. Se folosesc de poze precum cea de alături și jocuri de cuvinte care gâdilă urechea celor care au afacerea pe butuci, care speră să vândă, să facă bani, să.. fie acolo, în top. Nu e așa, ei „vând” pe mulți bani niște servicii inexistente sau irelevante și o să vă dau câteva exemple:

  • Analiza domeniului de activitate
  • Crearea conceptului de newsletter
  • Audit SEO și identificarea cuvintelor cheie relevante (1-3 keywords)
  • comunicate de presă cu articole SEO
  • Analiza concurenței
  • Crearea de campanii Google Adwords

Sună bine, nu? Pare că cei care fac treaba asta sunt niște adevărați profesioniști care nu vor dormi la noapte ci vor munci să-ți crească ție afacerea. În realitate te-au făcut din vorbe.

Să luăm un exemplu aiurea: o covrigarie își face site. Dacă vinzi covrigi, chiar ai nevoie de un expert care să-ti spună că vinzi covrigi? Sau nișa pe care activezi este, surprinzător, vânzarea de covrigi? Crezi că vinzi mai mult dacă trimiti spam-uri? Ai nevoie de un expert care să-ți ghicească cuvintele cheie relevante? Te ajută niște articole de blog?

Promovarea online doar sună frumos. Ei de fapt nu vănd nimic, doar iluzii. Cele căteva exemple de mai sus n-au nicio legătură cu site-ul tău, ei nici nu se ating de el. Iar un site prost făcut nu vinde decat poate prin campanii adwords care sunt de fapt niște licitații: cine dă mai mult – ăla stă sus. Cine dă mai puțin stă jos unde potentialii clienți ajung foarte rar. Consumatorul român de internet nu este educat, el dă click pe primul link de sus, nici măcar nu citește ce scrie acolo. Nu este greu să-ți faci tu singur campania, poti suna la Google si ei te vor ajuta.

Tu știi exact ce vinzi, pe ce cuvinte cheie vrei să fii găsit, între ce ore e bine să ai anunțurile active. Credeți că ăstia își bat capul cu astfel de detalii? Nu! Pentru ei e important să-ți scoată ochii că apari acolo, nici nu mai contează că ți-au băgat sute de keywords care poate n-au legătura directă cu afacerea ta. În scurt timp o să te usture și’n cur, nu doar în buzunar. Pentru ei ești carne de tun, d’aia au și prețuri uriașe, știu că e o chestie de timp pînă ajungi falit și te cari. Partea proastă e că nu ai ce să le faci. Dă-i dracu de bani, bucură-te dacă iți vor da inapoi site-ul și nu l-au penalizat între timp..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*