10 lucruri bine de știut atunci când îți faci un site

webdesign, seo
  1. Niciodată site-ul tău nu va fi făcut de la zero dacă discutăm de un blog, de un site de prezentare a unor servicii sau a unui business. Nu stă nimeni să-ți scrie mii de linii de cod (majoritatea web-designerilor nici nu știu mai mult de câteva lucruri elementare) atâta timp cât există milioane de coduri făcute deja, de oameni pricepuți, unele pe bani, altele gratis. Cu alte cuvinte, în 99% dintre cazuri, site-ul tău are la bază o temă sau o platformă dar asta nu înseamnă că e un lucru rău, ci dimpotrivă.
  2. Același lucru este valabil și pentru magazinele online. Aici chiar este recomandat să folosești platformele consacrate.
  3. Există și firme care fac totul „from the scratch”, adică de la zero. Ia în calcul că prețul crește de căteva ori iar termenul de realizare crește și el. De asemenea, pregătește-te pentru hibe, amanari de proiect, nervi și alte costuri neașteptate.
  4. Documentați-vă cât de cât înainte de a discuta cu un webdesigner, să nu dați impresia că sunteți praf. În felul ăsta mai salvați niște bani.
  5. Nu faceți confuzie între un programator și un webdesigner, nu poți fi și una și alta în același timp.
  6. Dacă sună prea frumos să fie adevărat – înseamnă că o să vă pierdeți și timpul și banii.
  7. Nu le dați bani în avans, decat dacă aveți la bază un contract bine pus la punct.
  8. Sub nicio formă să nu acceptați să se ocupe ei de înregistrarea domeniului și de gazduire. Dacă tot se oferă, rugați-i să se ocupe de formalități și să vă trimită proforma s-o achitați voi, pe numele vostru.
  9. Când pleci de la un webdesigner la altul, ai grijă să schimbi toate parolele de acces, inclusiv la nivelul bazelor de date și al registrarului. Riști să te trezești într-o zi fără site.
  10. Nu te pierde în detalii de design care nu prezintă o urgență, ca de exemplu că nu-ți place ție nuanța de albastru. Încearcă sa fii obiectiv și tratează site-ul ca și cum n-ar fi al tau, pentru a-i descoperi eventualele defecte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*